Kapok; verrassend veelzijdig!

Je kunt de mensheid grofweg verdelen in twee groepen.

Het ene deel is opgegroeid met kapok en heeft er (een deel van) zijn of haar slapende jeugd op doorgebracht. Het andere deel fronst en haalt zijn of haar schouders op bij het woord ‘kapok’. Voor die laatste categorie: lees vooral door, er gaat een kapok-wereld voor je open.

Bloem kapok boom
Waar komt kapok vandaan?

Kapok is een vezel (heerlijk zacht en ‘wattig’) die groeit aan de kapokboom (met de meest prachtige bloemen, maar dat terzijde). Deze boom komt veelal voor in gebieden met een tropisch klimaat zoals Zuid- en Centraal Amerika, Azië en West-Afrika. De boom heeft eivormige vruchten en in deze vruchten zitten de witte zachte watten, de kapok.

Kapok wordt op een bijzonder milieuvriendelijke wijze geteeld. Kapok is dus in alle opzichten een 100% natuurlijke vulling. Het wordt ook wel plantendons genoemd. In tegenstelling tot dons voelt kapok iets stugger aan, hierdoor is kapok juist wel fijn stevig. Ideaal om hoofdkussens mee te vullen.



Kapok hoofdkussen Waarom een kapok kussen?

Kapok is door zijn zachte én stevige structuur enorm geschikt als vulmateriaal voor kussens. Bovendien is de wattige stof vormbaar. Een hoofdkussen van kapok kun je heerlijk ‘opstompen’ tot het de vorm heeft die jij fijn vindt en fijn vindt slapen. Dan hoef je alleen je hoofd er nog maar in te nestelen en slapen maar…

Naast een uitmuntende warmte isolatie heeft kapok ook een hele goede vochtopname én een super goede ventilatie. Door deze ventilatie verdampt eventuele transpiratie. Plus een kapok hoofdkussen is geschikt voor zowel buik, zij- als rugslapers. Zoveel veelzijdigheid zie je zelden in een hoofdkussen. Het enige waar je bij kapok even op moet letten: kapok kun je niet wassen. Daarom adviseren we altijd een molton kussensloop te gebruiken. Zo hoef je het kussen niet te wassen, maar blijf deze toch lekker fris en schoon. Ook adviseren we een kapok kussen wel met regelmaat op te kloppen en af en toe goed laten luchten.

kapok hypoallergeen

Is kapok hypoallergeen?

Kapok heeft een natuurlijk laagje was, wat de vezel beschermt. Het zorgt ervoor dat de kapok soepel blijft. Daarnaast maakt het de kapok hypoallergeen en voorkomt allergische reacties. Het houdt huisstofmijt tegen en je krijgt dus geen last van snotteren, jeuk of benauwdheid. Het wasachtige laagje is de reden waarom kussens gevuld met kapok niet gewassen kunnen worden, anders was je het binnen een paar wasbeurten weg. Daarom zijn we zo fan van molton kussenslopen; je hoeft je kussen niet te wassen, blijft hypoallergeen én je houdt je kussen fris.



Nog goed om te weten! Onze kapok hoofdkussens zijn allemaal voorzien van een ritssluiting. Wanneer je je kussen wilt bijvullen dan kan je dat hierdoor eenvoudig zelf doen! Zo kun je dus helemaal zelf bepalen hoe dik of dun je het hoofdkussen wilt hebben. Met de tijk kun je alle kanten op: katoen, Tencel of bamboe. Dus voor elk wat wils. Weet je nou nog niet goed welk van onze kapok kussens jouw favoriet is of heb je nog andere vragen? Bel of mail ons gerust of start een chat. We helpen je graag!